Käpylä United Ry ja FC Espoo Ry aloittavat seurayhteistyön

29.06.2023 

Käpylä Unitedin ja FC Espoon seuraedustajat ovat käymissään neuvotteluissa päättäneet aloittaa laajapohjaisen yhteistyön. Yhteistyön lopulliset sisältöpäätökset tiedotetaan elokuun alussa. Yhteistyö tulee perustumaan kauden 2023-2024 alusta alkaen Käpylä Unitedin ja FC Espoon yhteisen kilpapelaajapolun rakentamiseen. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuksia myös harjoitus- ja otteluolosuhteissa niin Helsingissä kuin Espoossakin. Niin ikään seurojen uudistetun valmennuslinjan lisäksi tavoitteena on kehittää yhdessä kansainvälisiä yhteistyökokonaisuuksia sekä rakentaa kaupallista yhteistyötä.

Käpylä Unitedin puheenjohtaja Timo Maakannas näkee synergiaetuja seurojen välisessä yhteistyössä. "Seurojemme sijainnit ovat lähellä toisiaan, mikä mahdollistaa pelaajien helpon liikkumisen yhteisiin tapahtumiin. Lisäksi pystymme yhteistyössä tarjoamaan koko pk-seudun lapsi- ja nuorisovaiheen tavoitteellisille kilpapelaajille turvallisen kasvuympäristön tavoitella omia unelmiaan jalkapalloilijoina kahden pelaajakehitykseen panostavan seuran yhteistyön kautta. Yhteistyön rakentamista ja kehittämistä edesauttaa seuratoimijoiden yhteinen historia ja tuttavuus, vahva ammattitaito ja yhteiset arvot", luettelee Timo Maakannas yhteistyön kulmakiviä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.

"Siinä seurojen yhteistyömuodossaan, jossa FC Espoo on vuosikymmenten aikana opittu tuntemaan, lakkaa olemasta tulevana syksynä. FC Espoo on jatkossa avoin kilpajoukkuetoimintaa harjoittava jalkapalloseura, johon kaikki riittävän tason omaavat junioripelaajat ovat tervetulleita", toteaa FC Espoon puheenjohtaja Jari Virrankoski.

"Nyt on FC Espoon aika toimia omista lähtökohdistaan. Tunnettuna kilpaseurana ja pelaajien kasvattajana koemme löytäneemme Käpylä Unitedissa arvoiltaan ja osaamiseltaan samanlaisen ammattimaisesti hoidetun jalkapallon kilpaurheiluseuran. Tavoitteena on tarjota molempien seurojen pelaajille ja kaikille toiminnastamme kiinnostuneille uusille pelaajille laadukas pelaajan arki ja turvallinen, ammattilaisten valmentama kilpaurheilutoiminta", tiivistää FC Espoon toiminnanjohtaja Katri Juhola.

FC Espoo ja Käpylä United pitävät tiiviisti jäsenistönsä ja sidosryhmänsä tietoisina yhteistyösisältöjen rakentamisen etenemisestä ja sen lopputuloksista elokuun alussa.